Skoleskydning

I samarbejde med Rask Mølle Skole afholder vi Skoleskydning for 5. klasser. Her kan eleverne være med til at vinde præmier til klassen.

Skoleskydning så dagens lys tilbage i 1995. Det er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og DGI.Det er et tilbud til alle 5 klasser i landet. De seneste par år har deltagerantallet ligget omkring 8000 5. klasses elever på landsplan.

Det er gratis at deltage, og vores uddannede trænere og instruktører står klar til at tage imod dig og hele klassen.

Vil du vide mere?

Se mere om skoleskydning i videoen her, eller besøg DGI Skydnings side om skoleskydning

Turnering for hele klassen

Skoleskydning er en turnering hvor alle i klassen kan deltage. Turneringen er tilrettelagt, så man dyster i hold af 4. Træningen op til den første og indledense runde foregår typisk i oktober og november måned, hvor den indledende rude også foregår. 

De hold som klarer sig bedst i den indledende runde i reigonen går videre til landsdelsfinalen. Herfra kvalificerer de bedste hold sig til landsfinalen, om bliver i Vingsted nær Vejle, i udgangen af November.

Spørg din lærer, hvis du har lyst til at deltage sammen med dine klassekammerater. Du kan også tage kontakt til den lokale skytteforening i dit område.

Du skyder med riffel på indendørs baner, hvor der er 15m ud til skiverne. Det er spændende og ganske ufarligt. Du får en deltagergave og en speciel skive som minde. 

Præmier til klassen

Der er præmier til de fem bedste hold i landsfinalen - 8000 kr, 5000 kr, 3000 kr, 1500 kr, og 1500, kr. Udover disse præmier trækkes der lod om en præmie på 1000 kr blandt de tilstedeværende hold. Hele beløbet går til klassekassen, så klassen kan få nogle gode oplevelser sammen.

DM i skoleskydning

128 elever fra 5. klasse kæmpede om at blive landets skarpeste skoleskytter

Posted by Helle Veel Høygaard on 29. november 2014